Nová verze firmware (DSM 2.2-0942) pro Synology DS207+

Včera jsem si všiml, že 04.09.2009 vyšel nový firmware pro NAS box Synology DS207+. Protože NAS box hojně používám a využívám velké množství jeho funkcí, jsem rád za každý nový firmware, který často přináší další a další funkce, které se mi hodí.

V changelogu verze DSM 2.2-0942 jsem se dočetl, že tato verze není jen tak ledajaká a obsahuje hromadu nových funkcí. Nebudu je zde vypisovat, ale zmíním dvě funkce, které jsem okamžitě po update začal využívat. První je podpora češtiny. Ano, celý Synology Disk Station Manager a jeho kolegové jako např. Download Manager atp. jsou nyní v češtině. Další velká změna je funkce firewallu a automatická blokace IP adres ze kterých bylo zaznamenáno X neúspěšných pokusů o přihlášení dosaženého během doby Y. Dále je možnost IP adresu odblokovat za Z dnů. Hodnoty X, Y a Z si můžete samozřejmě nastavit – také je možnost nastavit odeslání upozornění o blokaci IP adres mailem.

Poslední jmenovanou funkci jsem si nastavil a co mě velmi překvapilo, tak cca 20 minut po uložení mi přišlo mailem upozornění o první blokaci IP adresy (ta má TLD .ge (což patří Gruzii)). Blokování IP tedy budu sledovat a v případě většího množství „útoků“ pravidla zpřísním.

Další vylepšení jsou v oblasti MediaServer, PhotoStation, podpora iPhone a dalších Apple služeb a zařízení (neznám, nepoužívám – s Apple nekamarádím). Co mě ještě láká, je podpora protokolu SNMP, pomocí kterého můžu svůj server monitorovat. V této oblasti se zatím moc nevyznám a tak ji plánuji prozkoumat, popř. využívat. Pokud to bude stát za to, napíši sem o tom článek pro ostatní.

Pokud NAS box Synology DS207+ vlastníte, určitě si přečtěte celý changelog – update firmware určitě doporučuji. Pokud box nevlastníte, zkuste najít příčinu problému a vyřešit ji 😉 tento NAS box (resp. nyní už existuje nástupce Synology DS209) doporučuji každému, kdo něco podobného shání!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..