Velikonoce už nejsou v módě

Velikonoce ve větších městech už pár let nejsou v módě. Pravděpodobně to už ale neplatí jen pro větší města, ale pro většinu měst krom nějakých vesnic, kde se Velikonoce ještě slaví na 100% tak jako dřív.

Když jsem před cca patnácti lety šel s partou kamarádů mrskat, zvonili jsme snad na každou holku/ženu na kterou si někdo z party vzpomněl. Jednou jsme zvonili i na pančitelku z němčiny, někdy na holku, kterou znal jen jediný člen skupiny atp. Prostě mrskalo se opravdu ve velkém. Každý měl na vajíčka igelitovou tašku a kdosi chytřejší měl i solničku na dochucení vymrskaných vařených vajec. Chodníky byly poseté skořápkami, sem tam kusy žloutků nebo čokolády. Pamatuji si ale, že nějaké holky často neotevíraly a nebo otevřely, ale bylo vidět, že jim je trapně.

Dnes už je (v lokalitě kde bydlím) člověk s pomlázkou spíše rarita. Na zemi jsem dnes viděl jedinou rozbitou skořápku a lidi většinou o Velikonocích vůbec nic neví (ale to možná nevěděli ani před těmi patnácti lety). Už před dvěma lety jsem četl článek o tom jak Velikonoce pomalu zanikají.

Vzpomínka je to sice hezká, ale abych pravdu řekl, tak jsem Velikonoce neměl nikdy moc rád. Mlátit holky mi přišlo jako blbý nápad a celé to byl fakt hloupý zvyk, kterému se říká (mě velmi nepříjemným slovem) „tradice“, který mě dostával i do trapných situací. Já jsem za to, že Velikonoce už nejsou v módě rád. Podobný názor mám i na většinu ostatních tradic a svátků.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..